Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Τρόοδος, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της κατάστασης στον τομέα της Παιδείας.

Η νέα κυβερνητική κοροϊδία προς τον εκπαιδευτικό κόσμο βγήκε μέσα από τις δηλώσεις του Υπουργού μετά το πέρας της συνάντησης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι θα (ξανα)προσκαλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διάλογο, ότι έχει εισηγήσεις για όλα τα θέματα και ότι είναι έτοιμος για να εξευρεθούν άμεσα λύσεις.

Σε ερώτηση όμως αν η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποσύρει τις δικές της προτάσεις (βλ. αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου), ο Υπουργός ξεκάθάρισε πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα τότε κ. Χαμπιαούρη, τι σόι διάλογο ζητάτε να κάνετε; Σε μία συζητήση, δεν μπορεί το ένα μέρος μόνο να δίνει και το άλλο μόνο να παίρνει.

Αυτό δεν συνιστά διαπραγμάτευση, αυτό είναι καθαρή κοροϊδία και (άλλο ένα) επικοινωνιακό τέχνασμα της Κυβέρνησης που επιδιώκει να δείξει προς την Κοινωνία ότι είναι δήθεν δημοκρατική και ότι τάχα αφουγκράζεται τις ανησυχίες της.