Μία επιεικώς απαράδεκτη εικόνα θα συναντήσουν όσοι τυχόν επισκεφθούν αυτές τις μέρες το κρησφύγετο του Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς στην πιο κάτω φωτογραφία (η οποία λήφθηκε επιτόπου χθες από τη σελίδα μας), έξω ακριβώς από το κρησφύγετο υπάρχουν παρατημένα αρκετά στεφάνια τα οποία προφανώς έμειναν εκεί από το τελευταίο μνημόσυνο του ήρωα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Γρηγόρης Αυξεντίου σκοτώθηκε στις 3 Μαρτίου 1957, ως εκ τούτου το τελευταίο του μνημόσυνο διενεργήθηκε στις 04/03/18. Τα συγκεκριμένα στεφάνια δηλαδή παρέμειναν εκεί παρατημένα τους τελευταίους 5 μήνες τουλάχιστον! Και διερωτώμαστε, δεν βρέθηκε ένα πλάσμα να περάσει λίγες μέρες μετά να τα μαζέψει; Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ, η Μονή του Μαχαιρά εκεί δίπλα ή κάποιος άλλος τέλοσπαντων δεν συγκινήθηκε να κάνει μια δουλειά 3 λεπτών;

Να σημειώσουμε ακόμη ότι και μέσα στο κρησφύγετο η εικόνα δεν είναι πολύ καλύτερη: σκουπιδάκια, ακαθαρσίες και γενικώς εικόνα εγκατάλειψης. Ο σεβασμός στο μεγαλύτερο ίσως ήρωα που γέννησε αυτός ο τόπος δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε ένα τυπικό μνημόσυνο 1 φορά το χρόνο!