Ο κ. Μορφάκης Σολομωνίδης, ο γνωστός πλέον σε όλους μας Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, από τον περασμένο Ιούλιο έχει αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Όπως πληροφορούμαστε η συγκεκριμένη θέση είχε φωτογραφηθεί ακριβώς στα μέτρα του κ. Σολομωνίδη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά τον επέβαλε με συνοπτικές διαδικασίες, αφαιρώντας κάθε πιθανότητα επιτυχίας από τους άλλους υποψηφίους.

Για τη συγκεκριμένη θέση, η οποία είχε προκηρυχθεί με ανακοίνωση στη σελίδα της ΕΔΕΚ στις 04/05/2018, είχαν εκδηλώσει και άλλα άτομα ενδιαφέρον και μάλιστα με πολύ πιο πλούσιο βιογραφικό από τον κ. Σολομωνίδη. Στις προφορικές συνεντεύξεις όμως που διενήργησε ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος για άγνωστους λόγους διέπρεψε φαίνεται μόνο ο κ. Μορφάκης.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι ο κ. Σολομωνίδης, αστυνομικός στο επάγγελμα, μέχρι πρόσφατα ασκούσε καθήκοντα σωφέρ στο Γενικό Εισαγγελέα. Το πόση εμπειρία σε θέματα διοίκησης ενός οργανισμού μπορεί να έχει ένας αστυνομικός, το αφήνουμε στην κρίση σας.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο κ. Σολομωνίδης, τους τελευταίους μήνες χρίστηκε σε μείζων παράγοντα των θεμάτων της Παιδείας, λόγω της σαφέστατης θέσης του υπέρ της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας και εναντίον των εκπαιδευτικών. Και εντελώς συμπτωματικά, την ίδια χρονική περίοδο η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου, το άλλοτε Κόμμα της Αντίστασης, ακολουθεί την πιο αμφιλεγόμενη θέση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκδίδοντας νερόβραστες ανακοινώσεις και ακολουθώντας τακτικές ίσων αποστάσεων. Ο καθένας μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του.