Η χθεσινή λαοθάλασσα που μαζεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μόνο έναν (πολιτικά) αναίσθητο θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο. Πάνω από 13,000 κόσμου από όλη την Κύπρο, εκπροσωπώντας όλες τις ηλικίες και όλα τα πολιτικά φάσματα, συγκεντρώθηκαν σε απολύτως ειρηνικά και κόσμια πλαίσια και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση γενικά είναι ότι Πάρτε πίσω τα μέτρα σας που ετσιθελικά αποφασίσατε για να συζητήσουμε και κυρίως αλλάξτε συμπεριφορά. Προς δε τον Υπουργό Παιδείας είναι ακόμη πιο απλό και ξεκάθαρο: Χαμπιαούρη Παραιτήσου!

Ο Υπουργός Παιδείας είναι ο κύριος (για να μην πούμε ο αποκλειστικός) υπεύθυνος για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση. Με τις συνεχείς παλινωδίες και αντιφάσεις του κατάφερε κυριολεκτικά να αναγάγει ένα απλό θέμα σε μετωπική σύγκρουση μεγατόνων. Αυτά συμβαίνουν όμως κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας όταν διορίζεις τον κάθε “άριστο των αρίστων” που δεν έχει απολύτως ΚΑΜΙΑ ιδέα από διοίκηση ενός οργανισμού.

Το τραγικό παράδοξο είναι που ένας πρώην εκπαιδευτικός κατάφερε να γίνει το πλέον αντιπαθές άτομο ανάμεσα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του τόπου! Ακόμα και αυτοί οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις τάξεις της κυβερνώσας παράταξης δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό να τον δουν μπροστά τους.

Τόσες χιλιάδες κόσμου που σηκώθηκαν από τα σπίτια τους, από τη μια άκρη της Κύπρου ως την άλλη, δεν ήταν ούτε της Θύρας 9, ούτε του ΑΚΕΛ, ούτε κανενός άλλου “υποκινητή”, όπως διαδίδει αισχρά ο φιλοκυβερνητικός Τύπος. Η μπάλα είναι ξεκάθαρα πλέον στα πόδια της Κυβέρνησης. Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν χθες και η θέση τους ήταν κρυστάλλινη. Συνεπώς, είτε θα τη λάβουν σοβαρά υπόψη, είτε το κόστος θα είναι γι’ αυτούς ανυπολόγιστο.