Την απόφαση όπως σταματήσουν οι εμπορικές διαφημίσεις στο ΡΙΚ, πήρε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο τερματισμός των εμπορικών διαφημίσεων στο ΡΙΚ, με γνώμονα τον ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια, λέει.

Και την ίδια στιγμή εννοείται ότι το χέρι βαθιά στην τσέπη θα κληθεί να βάλει ο φορολογούμενος πολίτης μετά την απόφαση του Υπουργικού να αυξήσει την κρατική χορηγία στον προϋπολογισμό του 2019 ως αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων από τις διαφημίσεις. Εκτιμάται ότι το ΡΙΚ θα χάσει €2.623.140, ποσό που θα πληρώσει με τη μορφή αυξημένης χορηγίας ο φορολογούμενος πολίτης.

Ουσιαστικά, πίσω από την ωραιοποιημένη αυτή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το ΡΙΚ καθίσταται πλέον όμηρος και εντελώς υποχείριο των ορέξεων της εκάστοτε Κυβέρνησης. Κι επιπρόσθετα, ανοίγει το δρόμο έτσι ώστε τα ιδιωτικά κανάλια να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της πίττας που λέγεται “έσοδα διαφημίσεων”.

Η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, σταθερή στις θατσερικές αρχές της, βαδίζει στην ολοένα και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των πάντων. Αν καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετία, η παρούσα Κυβέρνηση θα (επιχειρήσει να) αποδομήσει κάθε καλό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιωτών φίλων της, δηλ. του κεφαλαίου.