Όπως φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις κινήσεις του Προεδρικού τις τελευταίες μέρες και ώρες, ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης έχει ξεκάθαρα τεθεί στο περιθώριο. Οι εντελώς άτσαλοι και ερασιτεχνικοί χειρισμοί του προκάλεσαν την πρωτοφανή αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, οδηγώντας χιλιάδες κόσμου στους δρόμους αλλά και ένα συντριπτικό “ΝΑΙ” στα απεργιακά μέτρα προχθές την Τετάρτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τη σκυτάλη έχουν αναλάβει πλέον άλλοι εντελώς άσχετοι με το θέμα Υπουργοί (Εργασίας, Γεωργίας, ακόμη κι ο Εξωτερικών) σε μία προσπάθεια να περισώσει η Κυβέρνηση ότι σώζεται από το βατερλώ στην Παιδεία. Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας παρουσιάζεται ολοένα και λιγότερο στα ΜΜΕ, ενώ για τα θέματα Παιδείας έχουν μειωθεί και οι παρεμβάσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρ. Προδρόμου.

Πληροφορίες της σελίδας μας αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο ο κ. Χαμπιαούρης να (αναγκαστεί να) εγκαταλείψει τον Υπουργικό θώκο, αμέσως μετά την εξομάλυνση της κατάστασης, αφού πλέον για τους εκπαιδευτικούς θεωρείται κόκκινο πανί και η οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί του είναι μάλλον προβληματική.