Άκρως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Προεδρικού να ζητήσει επιπρόσθετους άλλους 3 συμβούλους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 12! Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, ζητείται αποδέσμευση ποσού ύψους €67.930 που θα καλύψει και τρεις νέους συμβούλους στο Προεδρικό. Υπενθυμίζεται ότι εργοδοτούνται ήδη στο Προεδρικό 9 άτομα ως σύμβουλοι/συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με κόστος που ξεπερνά τις €300.000 ετησίως.

Την ίδια στιγμή, πέραν του Νίκου Αναστασιάδη, συμβούλους διαθέτουν και οι Υπουργοί με μισθοδοσία που κυμαίνεται από €24.000 μέχρι €50.000 ετησίως και συνολικό κόστος που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις €545.000. Σημειώνεται ότι στο Προεδρικό είναι αποσπασμένοι και 5 εκπαιδευτικοί, από τους 350 περίπου που είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες. Παρά τον «εξορθολογισμό» που επιχείρησε πρόσφατα η κυβέρνηση, προκαλώντας την κρίση στην Παιδεία, κανείς από αυτούς δεν φαίνεται να επιστρέφει στα σχολεία.

Στις νέες προσλήψεις φαίνεται να περιλαμβάνεται και ένας… γνώριμος από τα παλιά, ο τέως αναπλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος θα πάρει μάλιστα και γερή αύξηση αφού οι ετήσιες απολαβές του θα φθάνουν τις €56.548 από €38.912 που έπαιρνε με την προηγούμενη ιδιότητά του. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, κύριοι της Κυβέρνησης, την ώρα που ζητάτε από τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες, να πετάτε αφειδώλευτα αριστερά και δεξιά χιλιάδες ευρώ για αμοιβές συμβούλων αμφίβολης χρησιμότητας και αξίας.