Εν έτει 2018 στο σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που λέγεται Κύπρος, το κλουβί αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, θεωρείται σχολική αίθουσα και μάλιστα για Ειδική Μονάδα! Και όμως, δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά για πραγματικά δεδομένα που ισχύουν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου.

Στους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η δημιουργία Ειδικής Μονάδας στο εν λόγω σχολείο, ωστόσο λόγω του ότι ο μίνιμουμ αριθμός για τη λειτουργία Μονάδας είναι τα 4 παιδιά, αποφάσισαν να στείλουν στη Μονάδα παιδί με ΔΕΠΥ, χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση των γονέων του! Οι Ειδικές Μονάδες είναι χώροι που βρίσκονται μέσα στα σχολεία και μεταφέρονται εκεί παιδιά που παρακολουθούν για κάποιες ώρες της ημέρας ενισχυτικά μαθήματα ή διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα υπόλοιπα παιδιά.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, όπως φαίνεται ξεκάθαρα πιο πάνω, ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για τη στέγαση παιδιών, αφού πρόκειται για λυόμενη αποθήκη, αποκομμένη από το υπόλοιπο σχολείο και δίχως παράθυρα, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιείτο ως αποδυτήρια.

Τι έχει να δηλώσει άραγε επ’ αυτού ο Υπουργός Παιδείας; Ή μήπως ο εξορθολογισμός του περιορίζεται μόνο στο να αποκόπτει ώρες από τους εκπαιδευτικούς; Η συγκεκριμένη εικόνα είναι τουλάχιστον ντροπή γι’ αυτό το κράτος.