Στην αποκάλυψη ότι δόθηκε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε κατάδικο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης προχώρησε η νομικός Αναστασία Παπαδοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook. Όπως αναφέρει, πρόκειται για πολύ πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντα και τη χαρακτηρίζει λανθασμένη.

Στην ίδια ανάρτηση καταγγέλλει παράκαμψη της διαδικασίας καθώς δεν πέρασε από την Αρχή Εποπτείας.

«Το θύμα άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά. Και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της. Κανένας δεν την ενημέρωσε. Κανένας δεν την προστάτεψε για ακόμη μια φορά. Το θύμα, αν και ενήλικο πλέον, για τέσσερα χρόνια βρισκόταν υπό τον αρρωστημένο ψυχολογικό έλεγχο του θύτη της και της ενεργής συνεργού στο αδίκημα, τη σύζυγό του και κανένας δεν την προστάτεψε ούτε τότε».

Μάλιστα, η σύζυγος του κατάδικου φέρεται να έχει ενεργή εμπλοκή στη κακοποίηση και δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Αντ’ αυτού, εργοδοτείται ακόμη σε σχολείο! Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της, το θύμα δεν ενημερώθηκε για την αποφυλάκιση του κατάδικου και τώρα ζει με τον τρόμο.

Και διερωτώμαστε εμείς: ποιος νουνεχής Πρόεδρος της Δημοκρατίας βάζει την υπογραφή του στα τυφλά δίνοντας σε έναν παιδεραστή το ελεύθερο να κυκλοφορεί ανενόχλητος με ορατό το κίνδυνο να επαναλάβει τις ειδεχθείς πράξεις του; Υπάρχει τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο;