Η προκλητική αποφυλάκιση παιδεραστή με προεδρική χάρη είναι εδώ και λίγες μέρες σε όλους γνωστή. Αυτό που ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα για να εκθέσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της Κυβέρνησης (μετά και τις προχθεσινές μάλλον ανειλικρινείς εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ήταν οι χθεσινές κωμικές δικαιολογίες που προέβαλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε με εξυπνακισμούς στην καταγγελία της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου ότι δεν είναι ένας αλλά επτά οι παιδεραστές οι οποίοι ευνοήθηκαν από την αλλαγή των κριτηρίων αναφορικά με τους κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα. Και επιπλέον προέβαλε τον πραγματικό παιδικό ισχυρισμό ότι το 2008, επί διακυβερνήσεως Χριστόφια, είχε απονεμηθεί προεδρική χάρις σε κατάδικους και από αυτήν ευνοήθηκαν 22 άτομα που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα πέραν από πολιτικά ανήθικο είναι και τεχνοκρατικά ανυπόστατο. Εδώ και έξι χρόνια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη διακήρυττε σε κάθε απονομή προεδρικής χάρης που έδιδε (σε προεδρικές εκλογές, Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο) ότι εξαιρούντο οι καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα! Αυτό διακήρυττε πάντοτε τόσο η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, όσο και ο ίδιος ο κ. Ιωνάς.

Βέβαια, ακόμη και αν η Κυβέρνηση Χριστόφια έκανε λάθος χειρισμούς το 2008, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επαναληφθούν ξανά 10 χρόνια μετά; Ο κυπριακός λαός κ. Ιωνά τιμώρησε την Κυβέρνηση Χριστόφια και την έστειλε σπίτι της. Και εξέλεξε την παρούσα Κυβέρνηση και το νυν Πρόεδρο (δις μάλιστα) με το πρόσχημα ότι δήθεν θα πέρνατε “με σταθερά βήματα” την Κύπρο μπροστά. Τελικά, μέρα με τη μέρα αποδεικνύετε ότι όντως παίρνετε τη χώρα με σταθερά βήματα (όχι μπροστά όμως) αλλά πίσω!