Έντονη ήταν η αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, όσον αφορά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το οποίο κάνει λόγο για αγωγή που έγινε στον ίδιο, για φιλέτο γης στον Πωμό.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Active και στην εκπομπή του Λ. Αδειλίνη και Π. Δημόπουλου “ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ”, ο Κώστας Κληρίδης δήλωσε κατά λέξη τα εξής:

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει η εφημερίδα να βρει κάτι εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα. Σήμερα το πρωί ξύπνησα με κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι, προφανώς από κάτι που θα έφαγα χθες βράδυ. Προσπάθησα να ανακουφιστώ δοκιμάζοντας να κάνω εμετό, αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά που διάβασα όμως την εφημερίδα, τα κατάφερα αμέσως».

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Ανεξαρτήτως αν το δημοσίευμα του Πολίτη είναι ακριβές ή στοιχειοθετημένο, θεωρούμε ότι ο κ. Κληρίδης θα μπορούσε να το σχολιάσει με πολύ πιο κόσμιο και ευπρεπή τρόπο. Το να καταφεύγει σε γλώσσα πεζοδρομίου ο έχων το ανώτατο πρόσταγμα για την τήρηση και την εφαρμογή του Νόμου, θεωρούμε ότι είναι και απαράδεκτο και προσβλητικό για την Πολιτεία και τη Δημοκρατία μας γενικότερα.

Αν ο “Πολίτης” ψεύδεται, τότε ο Γενικός Εισαγγελέας έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον του. Το να σπεύδει όμως να προβεί στη χρήση τέτοιων άκρως υποτιμητικών χαρακτηρισμών και μάλιστα από θέση ισχύος, δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον ίδιο ούτε για το θεσμό που υπηρετεί.