Στη σύλληψη του παιδεραστή που αποφυλακίστηκε πρόωρα στις 9 του μήνα με προεδρική χάρη προχώρησε προχθές η Αστυνομία, μετά τη διαπίστωση ότι διατηρούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με τις κάμερες που είχε εγκατεστημένες να βλέπουν προς τον δρόμο και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση όπου μερικές δεκάδες μέτρα μακριά διαμένει το ενήλικο, πλέον, θύμα του με την οικογένειά της.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Φιλελεύθερος. Η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στην οικία του με δικαστικό ένταλμα, μετά από πληροφορία που έλαβε για κατοχή εκρηκτικών υλών. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε μόνο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κατασχέθηκε και το περιεχόμενό του αξιολογείται από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Ο ίδιος ο δράστης κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μέσα από την εξέλιξη αυτή καθίσταται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη απονομή χάρης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και επικίνδυνη, κυρίως για το (ενήλικο σήμερα) θύμα του παιδεραστή.