Μια γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και μια επιστολή του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τη συμμετοχή του κ. Γιάννου Σταυρινίδη στο Δ.Σ. της CYTA ενδεχομένως να φέρει τα πάνω κάτω στον ημικρατικό οργανισμό περίπου δυο μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του ΔΣ. O Κώστας Κληρίδης μετά από αίτημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδης φαίνεται να έχει εντοπίσει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Γιάννου Σταυρινίδη στο ΔΣ του ημικρατικού οργανισμού ένεκα της κουμπαριάς του, με τον ΥΠΟΙΚ.

Στη γνωμάτευσή του ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει πως ενδεχομένως να προκύπτει πρόβλημα από τον διορισμό του κ. Σταυρινίδη στο ΔΣ της CYTA, από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, διορισμός που ενδεχομένως να μην εμπεριέχει το στοιχείο της αμεροληψίας. Στη γνωμάτευση γίνεται αναφορά στη σχέση Σταυρινίδη – Γεωργιάδη (ο Υπουργός είναι νονός του παιδιού του κ. Σταυρινίδη). Επίσης αναφορά γίνεται και για ενδεχόμενες επιπτώσεις που λήφθηκαν από το ΔΣ με προβληματική σύνθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κουμπάρος του ΥΠΟΙΚ, κ. Σταυρινίδης ήταν μέχρι πρότινος Διευθυντής Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Και μάλιστα από τη θέση που κατείχε δεν περνούσε μέρα που να μην δίνει παραπλανητική εικόνα για τα ισχύοντα στο Συνεργατισμό.

Χαρακτηριστικά στο πιο κάτω βίντεο, το Γενάρη του 2018 (πριν από 9 μήνες δηλαδή) έλεγε ότι: «Εμείς λέμε την πραγματικότητα. Έχουμε τα στοιχεία της τράπεζας και την πρόοδο, έχουμε ένα 2017 το οποίο έκλεισε πολύ επιτυχημένα, μιλάνε οι αριθμοί και δεν καταλαβαίνω πώς κλείσαμε το έτος με μεγάλες επιτυχίες, μπήκαμε με φόρα στο 2018 και από το πουθενά εμφανίστηκε ένας ψίθυρος ο οποίος κατάφερε να περάσει σε όλη τη βάση της Κύπρου, τους πελάτες μας, για να υπάρξει μια αναστάτωση η οποία δούλεψε αρνητικά πάνω στην ψυχολογία των ανθρώπων και των συναδέλφων μας».

Ούτε 5 μήνες αργότερα, ο Συνεργατισμός ΕΚΛΕΙΣΕ! Οι άριστοι των αρίστων διαπνέουν αυτήν την Κυβέρνηση σε όλο το φάσμα της φαίνεται.