Το αίσιο τέλος που είχε η χθεσινή σοκαριστική υπόθεση με την απαγωγή των 2 παιδιών από Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα επισκίασε αρνητικά αυτή η θλιβερή ανάρτηση του Υπουργού Παιδείας, στο twitter. Στην επίμαχη φωτογραφία, ο Υπουργός Παιδείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Αναπλ. Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Αρχηγός Αστυνομίας, πανηγυρίζουν ως να κέρδισαν έναν αγώνα bowling ή μία παρτίδα στο πόκερ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χθεσινή μέρα ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, πόσο μάλλον για τους καθ’ ύλην αρμοδίους που είχαν την ευθύνη για το συντονισμό των ενεργειών εντοπισμού των παιδιών και του δράστη. Το γεγονός ότι το τέλος της υπόθεσης ήταν θετικό, ασφαλώς αντικατοπτρίζεται από τις συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, των ΜΜΕ και των πολιτών, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η γενεσιουργός αιτία όμως του προβλήματος είναι εκεί και παραμένει. Τα σχολεία ήταν και χθες και σήμερα και αύριο ένα ξέφραγο αμπέλι. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι ένα συμβάν παρόμοιο με το χθεσινό δεν μπορεί να επαναληφθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Συνεπώς, κύριοι κυβερνώντες, αφήστε τα πανηγύρια στην άκρη και δείτε πώς θα καταστήσετε τα σχολεία μας χώρους πρότυπα σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Όταν λύσετε αυτό το μείζον ζήτημα, τότε ναι θα δικαιούστε να πανηγυρίσετε.