Εν έτει 2018, στην “ευρωπαϊκή” Κύπρο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταγράφονται εικόνες που περισσότερο παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου, παρά σε σύγχρονες αναπτυγμένες του δυτικού πολιτισμού.

Όπως φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Πολίτης σήμερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εδώ και 15 μέρες περίπου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ένας από τους 2 ανελκυστήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες μαζί με τους ασθενείς, να  στριμώχνονται με τους κάδους σκουπιδιών και τα φορεία με τα οποία μεταφέρονται πτώματα στο νεκροτομείο!

Ο ίδιος ανελκυστήρας χρησιμοποιείται και για την μεταφορά των λερωμένων ρούχων και κλινοσκεπασμάτων από τους θαλάμους ασθενών. Η καθυστέρηση στην επιδιόρθωση του ανελκυστήρα οφείλεται σε ένα εξάρτημα το οποίο αναμένουν οι Ηλεκτρομηχανολογικές υπηρεσίες. Κάποιοι από τους επισκέπτες αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες αφού την ώρα που γίνεται καθαριότητα η κατάσταση στους ανελκυστήρες είναι αφόρητη.

Πραγματικά εικόνες ντροπής που θα έπρεπε να είχαν ήδη κινητοποιήσει όλους τους αρμοδίους στο Υπουργείο Υγείας. Και κατά τα άλλα, η Κυβέρνηση διατυμπανίζει συνεχώς ότι το 2019 θα εφαρμοστεί και το ΓΕΣΥ!