Πυρετωδώς προετοιμαζονται στη Δημοκρατική Παράταξη για το ιδρυτικό και καταστατικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στους χώρους της Κρατικής έκθεσης.

Στο νέο κόμμα βρίσκονται επί ποδός για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις συναντησεις τους με άτομα σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωση για τους στόχους του νέου κόμματος και να πειστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι αν και μέχρι σήμερα ο Μάριος Καρογιάν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, φαίνεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί του νέου κόμματος. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός ομιλητής.

Το μείζον ερώτημα για μας είναι το εξής: τι το διαφορετικό μπορεί να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου ένα κόμμα του οποίου ο ηγέτης έχει δικαίως χαρακτηρισθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς τυχοδιώκτες του τόπου; Θυμίζουμε μόνο ότι από δεξί χέρι του μακαρίτη του Τάσσου, έγινε πρωτοπαλίκαρο του Χριστόφια, ακολούθως σε όψιμο θιασώτη της ΔΔΟ, για να καταλήξει τελικά στον Αναστασιάδη. Κι όταν έχασε την καρέκλα του Προέδρου του Κόμματος του οποίου ηγείτο για αρκετά χρόνια έγινε ο πρώτος που το πυροβολούσε!

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντες κακών για τον κ. Κάρογιαν και τους συνοδοιπόρους του, αλλά αργά ή γρήγορα θα μετατραπούν σε άλλο ένα κόμμα-πυροτέχνημα τύπου ΑΔΗΚ, Έπαλξη, ΕΔΗ, Συμμαχία, ΑΔΗΣΟΚ, Φιλελεύθεροι, ΕΥΡΩΚΟ κοκ. Όποιο κόμμα γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο την προσωπική φιλοδοξία του ηγέτη του, αργά ή γρήγορα διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη.