Οι οργανωμένες προσπάθειες των γιατρών για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής παράλληλα με την ένταξή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας φαίνεται πως πιάνουν τόπο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσέγγισαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του να συναινέσει στην τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για το ΓεΣΥ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναληφθεί πρωτοβουλία από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ με την από κοινού κατάθεση πρότασης νόμου.

Ωστόσο από τις μέχρι σήμερα επίσημες δηλώσεις των υπόλοιπων κομμάτων δεν φαίνεται μια τέτοια τροπολογία να συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής.  Σύμφωνα πάντως με την ίδια πηγή η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από τους υφιστάμενους σχεδιασμούς και θα επιμείνει στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, ως έχει σχεδιασθεί.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, πάντως, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας εξηγήσει το πώς ο ίδιος προσωπικά επηρεάζεται από αυτές τις εξελίξεις και τις ενέργειες που προωθεί, εφόσον είναι άμεσα επηρεαζόμενος ως γιατρός. Στην πολιτική υπάρχει και η σύγκρουση συμφερόντων, την οποία φαίνεται να αγνοεί επιμελώς ο κ. Σιζόπουλος.